[...] od strony skórki, przewrócić i smażyć około minutę,następnie zdjąć patelnię z ognia i odstawić aby ryba powoli ''doszła'' w srodku. Zblendować 3/4 porcji groszku. Rozgrzać masło klarowane w mały garnuszku i wrzucić groszek - puree i pozostałą częsć. Doprawić solą, pieprzem, dodać drobno posiekaną miętę i smażyć na wolnym ogniu przez 4-5 minut. [...]
[...] powinien już być gotowy do spożycia. Jajka zmieszać z ryżem, mozzarellą, groszkiem, mąką ziemniaczaną a następnie doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Na patelni rozgrzać masło klarowane i wykładać łyżką placuszki. Masa nie będzie nadawała się do lepienia placków ręcznie ale placki na patelni dobrze się zetną i nie będą się rozpadać przy [...]
[...] powiedzą na ile wejść. Śmietanę możesz śmiało 18%, a sopocką fajnie jak zamienisz np. na pieczony schab czy inne mięso domowej roboty. Olej rzepakowy wymień na smalec/masło klarowane/olej kokosowy, a do sałatek oliwę z oliwek. Kurczak jak zagrodowy to git, a jak nie i zamierzasz często jeść drób, to łap za indyka. Czekamy na foty i [...]
[...] bo wydaje mi się mało, na pewno tłuszcze do podbicia, wywalić galaretkowe rzeczy (sam możesz zrobić z herbaty i żelatyny ) wafle - ogranicz, nie bazuj na tym, masło orzechowe wywalić to sam cukie i olej palmowy (zblendować orzechy można samemu - nerkowce migadły od wyboru do koloru) za dużo bialka w prochu za mało konkretnego [...]
Nie, zadnych nabialow, on dziala insulinogennie i jest watpliwej jakosci. Lepiej isc w dietoterapie i uwrazliwiac komorki na insuline (norma funkcjonalna na czczo jest tak naprawde do 10). Wiec podbijaj tluszcze i zawsze bwt w posilku. W pewnych przypadkach dieta bardzo nisko weglowa pomaga. Zbyt wiele bialka tez nie nalezy ladowac bo organizm z [...]
podmienię tego lisnera na wędzoną nototenię lub śledzika. Z wypiekami bułek jak w loterii - raz super,raz psakudne bo za twarde, za słone lub niesłone.... no, ale uczę się i nie mówię nie...Czasami koleżanka przynosi mi chleb gryczany własny. Masło klarowane miałam, omijałam je bo coś mi nie pasowało i jakoś wylądowało w końcu w koszu.
Z polskich producentów masło klarowane ma Mlekovita, najtaniej chyba w Biedronce, z tego co kiedyś porównywałam. http://alma24.pl/pr_images/5900512300054.jpg Plus oczywiście w necie do dostania różne obce ghi, ghee, tyle, że drożej.
Teeija oliwę z oliwek stosuj na zimno - do surówek. Do obróbki termicznej smalec, olej kokosowy, masło klarowane. Jakbyś piekła gęś czy kaczkę, to zlej sobie cały tłuszcz, który się wytopi i używaj potem do pieczenia i smażenia.
Ojej, kiedyś kupiłam takie śledziowe tuszki i właśnie buch na masło klarowane. Smak miały bombowy, ale było dużo zabawy z wyciąganiem tych szkielecików (bo nie dało się ich zjeść jak szprotek)%-) A i śmierdziało potem po całym domu... śledziem;-)
Poza tym, nie wyobrażam sobie smażyć jajecznicy na oliwie z oliwek. U mnie w tym wypadku - tylko i wyłącznie masło klarowane. Co do boczku - może się pojawić, jak najbardziej. Ser - w pewnych ilościach, o ile to będzie ser, również. Jednak warto różnicować jadłospis, a nie jeść dzień, w dzień tego samego. ZGADZA SIĘ,znudziły mu się jaja gotowane [...]
Do krótkiego smażenia ujdzie, jednak bardziej skłaniałbym się do spożywania go zimno tłoczonego, bez obróbki termicznej. Do smażenia, jeśli już, lepiej dodać tłuszcz kokosowy, smalec, masło klarowane.
[...] :) Dieta: Codzienna podstawa: -450g chudego mięsa -450g warzyw - brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, brukselka -3 jaja L -15g oleju kokosowego -15g smalcu z gęsi -15g masło klarowane. W dzień jakikolwiek treningowy będę dodawać taką 1 lub 2 porcję produktów w zależności od samopoczucia, bo redukcja ma być przyjemna: -3 jaja L -po 10g [...]
[...] 3. Trochę z innej bajki: placek owsiany na jakim oleju/oliwie najlepiej podsmażać? Mam do dyspozycji: z oliwek, rzepakowy tłoczony na ciepło oraz drugi na zimno, lniany oraz masło klarowane. 4. Czy łykanie witamin i minerałów co drugi dzień ma sens? Wydaje mi się, że tak duża bomba minerałów nie jest mi potrzebna codziennie. 5. Nie bawiłem się [...]